Translate

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Odette και Odile














































Odette και Odile

Η Odette συμβολίζει την ομορφιά, την αθωότητα, τη λογική και την αγνότητα. Η Odile συμβολίζει το δυναμισμό, την πρόκληση, τη φλόγα και την παράνοια.


Ο Λευκός και ο Μαύρος Κύκνος, από το γνωστό γερμανικό παραμύθι, με αφορμή το οποίο ο Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι από τη Ρωσία έγραψε το τεράστιο μουσικό έργο του που ακούγεται μέχρι και σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο. Η υπόθεση:

Ο πρίγκιπας Ζίγκφριντ ερωτεύεται την όμορφη πριγκίπισσα Οντέτ, την οποία έχει μεταμορφώσει σε κύκνο ο μάγος Ρόθμπαντ. Τα μάγια θα λυθούν όταν κάποιος αγαπήσει την πριγκίπισσα αληθινά, προσφέροντας και τη ζωή του γι’ αυτήν, αν ποτέ χρειαστεί. Ενα κλασικό μοτίβο των λαϊκών παραμυθιών (η επιλογή συζύγου από μέρους του βασιλιά) κάνει κι εδώ την παρουσία του. Μεταξύ των υποψηφίων βασιλισσών, στα γενέθλια του Ζίγκφριντ, είναι: η πριγκίπισσα Τίντε, από τη χώρα των Μαγιάρων, η πριγκίπισσα Ναχάρ, από τη Βασόρα, η πριγκίπισσα Βεατρίκη, από τη Νάπολη, η πριγκίπισσα Ντούνα Ζατ κ.ά. και, ξαφνικά, κάνει την εμφάνισή της η Οντίλ (κόρη του μάγου Ρόθμπαντ), μεταμορφωμένη σε Οντέτ, γεγονός που παραπλανά τον Ζίγκφριντ. Η αυτοκτονία της δυστυχισμένης Οντέτ, στα νερά της λίμνης, δεν πραγματώνεται τελικά, μια και στη λίμνη πέφτει να πνιγεί για χάρη της ο Ζίγκφριντ. Ετσι, το καλό θριαμβεύει και η αληθινή αγάπη δικαιώνεται…

1 σχόλιο:

Δρ. Βρακατόρ είπε...

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά